12 juni 2022
19:45

IFK Viksjö 1

Tung förlust

Pga skador, sjukdomar och flera som är bortresta så fick vi idag hjälp av Sigge och Viggo från 05-17.
Viksjö börjar matchen bättre än oss och förlägger det mesta av spelet på vår planhalva. Dock utan att skapa några farliga lägen.
I 7:e minuten sticker vi upp....Alex slår en perfekt boll på djupet där John kommer före backen och med en bra nedtagning och ett avigt avslut ser vi bollen gå stolpe in. 1-0, vilket då var orättvist.

Fem minuter senare slarvar vi i backlinjen och Viksjö kan sno bollen av oss och placera in 1-1.

Mitt i halvleken skapar först vi ett bra läge när Adam slår ett fint inlägg där Sigge kommer högst (och före målvakten) men nicken går utanför. Strax därefter får Viksjö en hörna som Adam kommer högst på och nickar mot eget mål......men tack och lov står Anders på mållinjen och kan rensan undan den.
I 41:a slarvar vi återigen i backlinjen och Nusret ”räddar” en bakåtpassning och domaren blåser för indirekt frispark samt ger Nusret ett gult kort. Viksjö förvaltar frisparken och 1-2 är ett faktum.
I halvlekens sista minut får vi en dubbelhörna där det blir oroligt framför Viksjös mål men vi får inte in bollen.

Direkt i inledningen på andra kommer Viksjö i en kontring och Nusret gör en fin räddning och petar bollen till hörna. Därefter böljar spelet fram och tillbaka. Ludde drar på sig ett gult för snack (andra matchen i rad) innan det mitt i halvleken händer lite mer. Först spelar Ludde fint fram David men hans avslut blir för löst och går mitt på målvakten. Två minuter senare är det en tilltrasslad situation i vårat straffområde där vi borde fått bort bollen men Viksjö får tag i den och smäller in 1-3.

Vi jobbar på (trots trötta ben och huvuden) för att få in en kvittering.....först har John ett bra läge efter hörna nära mål men han får ingen bra träff på bollen. Sedan har Sebbe en bra frispark långt utifrån men målvakten har inga problem med att rädda det skottet.
Daakir drar sedan på sig ett gult kort innan vi får vår sista chans till kvittering. Alex slår en frispark på bortre där Albin kommer högst men nicken går parallellt med mållinjen. I matchens sista minut kommer så matchens delikatess. Viksjö anfaller i hög fart och killen med bollen drar till en sträckt högervrist och bollen går rätt upp i Nusrets vänstra kryss. Ett oerhört vackert mål som fick avsluta matchen.

Vi kommer inte riktigt upp i normal nivå.....förmodligen pga den tuffa matchen igår som satt i både ben och huvuden. Stort tack till Sigge och Viggo för deras insats.

Träning som vanligt på tisdag (där två spelare kan få spela med 06-3 direkt efter vår träning kl 20.30 på Vällingby BP), onsdag och torsdag.